Helgas pasta med citron och mozzarella

Helgas pasta med citron och mozzarella

Det var flera år sedan som Helga bjöd på "En god, lite annorlunda och enkel pastarätt som kombinerar flera olika spännande smaker" första gången. Idag var det dags igen.

    Till fyra portioner behöver du:
  • 2 dl välsmakande olivolja
  • Skalet av två citroner
  • 250g tärnad mozzarellaost
  • 2 st finhackade charlottenlökar
  • En kruka färska, hela basilikablad
  • En burk körsbärstomater i halvor
  • Salt och socker
  • Nykokt spaghetti

Riv skalet av citronerna och förväll några sekunder i kokande vatten. Mortla citronskalet med en nypa socker. Blanda olivolja, citronskal, charlottenlök, körsbärstomater och basilikablad i en stor skål. Rör ner spaghettin och smaka av med salt.

Till pasta fixade vi lite grillade grönsaker i ugnen:

    Cirka två portioner:
  • En stor röd paprika i medelstora bitar
  • En bit skivad squash
  • En handfull hela, färska spenatblad
  • En skvätt valnötsolja
  • Grovt salt och peppar

Blanda runt grönsakerna i en ungsform, tillsammans med valnötsoljan och kryddorna. Grilla i ungen tills spenatbladen blivit lagom krispiga.

/Pontus & Helga

Kommentarer

Anonym

det är skillnad på löpe och löpe. Det finns animalisk löpe och vegetabilisk löpe att använda vid ex vis osttillverkning

Mikael Sjödin

Tänk på att inte köpa mozarella som innehåller löpe, för då är det inte vegetariskt längre!

Inger-Stefan

Ja, den här rätten ingår ju inte i kokboken så den är inte lika noga utprovad som de andra recepten. Men vi tror att själva pastarätten tar ca. 40 minuter. Om man vill ha de grillade grönsakerna till så tar det nog sammanlagt en timme om man börjar med grönsakerna under tiden pastan kokar.

Simon

Hur lång tid beräknas det ta?

Stefan o Inger

Det låter fantastiskt gott, det ska vi prova snart.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.