Hasselnötsbiffar

Hasselnötsbiffar
ca 25 st
3 dl råris
4 stora potatisar
5 stora gula lökar
olja
2,5 dl hasselnötter
3 msk buljongextrakt
1,75 dl sojamjöl
1 dl ströbröd
1 msk paprikapulver
Symbol för 120 min tillagningstid
Symbol för vegansk mat
Symbol för frysbar mat

Koka riset. Riv potatisen rå. Hacka lök och stek den i olja. Mal hasselnötterna i till exempel en mandelkvarn.

Blanda det kokta riset, potatis, lök, nötter, buljong och sojamjöl i en bunke. Forma till ganska stora biffar och vänd dem i en bland­ning av strö­bröd och paprika­pulver.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna några minuter på vardera sidan.

Hasselnötsbiffarna passar lika bra till pasta som till potatis. Servera med en god sås till!

Kommentarer

Anonym

Kantarellsås är gott till :)

Viktor

hej catrin! jag brukar ha en kall sås baserad på filmjölk! blanda fil med tomatpuré, örtsalt och oregano! eller så kan du göra en tahinisås! blanda tahini med havremjölk och krydda med muskot, svartpeppar, citron och salt! lycka till :)

Catrin

Vad ska man ha för sås till?? kan man få nåt tips?? Jag är inte så bra på såser...:)

Catrin

Vad har du för sås till?? Nåt tips??

Kristina

Supergoda biffar, men man behöver krydda dem extra, jag tog svartpeppar, salt och chili.

Anonym

Det här fungerar, som första posten sa, enbart som basrecept. Biffarna var iofs goda, hade en schysst konsistens och var rätt saftiga. Men att bara krydda med buljong och lite paprikapulver var otrillräckligt.

Emelie

De här receptet är jättebra att ha som grund. Vi har kryddat dem med chili och Hickory Olja för att få röksmak och serverat dem som hamburgare och i jul har jag provat att krydda med senap, ingefära, vitlök och nejlikor och rullat dem till bollar. Supergott!!

Christina W

Dessvärre tycker jag ibland att vegetariska rätter inte känns så lockande. Men den här gjorde det.
http://metrobloggen.se/godmat

Anonym

grymt gott

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.