Makaronisufflé

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4 pers
7 dl makaroner
30 g smör
3 msk honung
3 ägg
500 g keso
4 dl yoghurt
ströbröd
Symbol för 60 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Börja med att koka makaronerna. Under tiden de kokar, smält smöret och honungen i en gryta. Låt det stå att svalna.

Skilj äggulorna från äggvitorna. Blanda äggulor, keso, makaroner och yoghurt i en stor bunke. Tillsätt det svalnade honungs­smöret.

Vispa äggvitorna hårt med elvisp tills det går att vända upp och ner på dem utan att det rinner ut. Blanda försiktigt, vänd ner, ägg­vitorna med det övriga. Häll smeten i en väl smord form. Täck suffléen med ströbröd och grädda 20-30 minuter i 190°.

Kommentarer

Karolin

Jättegott! Lite svårt att uppskatta hur mycket ströbröd en behöver, dock... Eller när sufflén är klar.

Anonym

Verkar gott :D

Oliver

Sirap har ju också sötman, samtidigt som den har en egen smak. Inte speciellt lik honungen, men mindre tråkigt än att bara ha i socker i alla fall.

Hanna

Tack!
Jag får testa :)

Inger-Stefan

Kommer inte på rak arm på något annat som kan ge något som liknar den speciella honungssmaken. Det är ju inte enbart sötman det handlar om. Men kanske det funkar med en matsked socker. Säkert blir det tillräckligt gott även utan både honung och socker.

Hanna

Kan man byta ut honungen mot något annat??

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.