Morotskaka

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
12 st bitar
2 ägg
2 dl socker
3 dl rivna morötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0,75 dl olja
2 dl vetemjöl
ströbröd
Glasyr
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 msk smör
2 tsk vaniljsocker
Symbol för 80 min tillagningstid

Vispa ägg och socker poröst. Riv morött­erna grovt. Lös upp bikarbonaten i lite vatten. Blanda ihop alla ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda 30 minuter i 175°.

Vispa ihop alla ingredienser till glasyren med elvisp så att den blir slät. Bred på den när kakan svalnat lite.

Kommentarer

köksblandare koppar

Gud vad saftig. Gjorde dubbel sats av glasyr:)

christina

ska provbaka den o testa, men i stället för ägg tar jag ant bananer eller linfröavkok, då blir den vegansk.

Anonym

Så ruggigt god att det inte ens är syndigt!

Anonym

Det är den!

Viktor

En personlig favorit!! Det finns många recept på morotskaka men jag vågar nästan lova att detta är det godaste!!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.