Rågbullar

Rågbullar
ca 20 st bullar
50 g jäst
5 dl vatten
¼ ark nori-alger
0,75 tsk salt
1 msk sirap
1 dl sojamjöl
2,5 dl rågmjöl
3,5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Symbol för 110 min tillagningstid
Symbol för vegansk mat
Symbol för frysbar mat

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Rör om så att jästen löser upp sig. Klipp algerna i små­bitar. Rör ner alger, salt, sirap och sojamjöl i bunken.

Blanda gärna i lite gröt för att få degen saftigare, då kan det behövas lite extra mjöl. Tillsätt rågmjöl, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen väl med en träslev tills mjölet har arbetats in. Låt degen jäsa ca 20 minuter under bakduk.

Knåda degen lätt på bakbordet. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg på en smord plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.

Grädda 12-15 minuter i 225°. Lägg över bullarna på ett galler och låt dem svalna under bakduk.

Kommentarer

Lantlig stil köksblandare

Gud vad goda dom blev. Har letat länge efter rågbröd!

Inger Nilsson

Har inte testat rågbullarna men LINFRÖLIMPAN!! Tyckte att det skulle till många ingredienser men köpte allt och gjorde helt efter receptet (brukar annars inprovisera) och det var det värt, både iköp och jobb - jättegott. Och nu har jag ju allt så nu kan jag baka fler - mums.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.