Svampgrädde med tagliatelle

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4 pers
350 g tagliatelle
300 g champinjoner
1 msk smör
2 dl grädde
2,5 dl mjölk
2 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
2-3 dl riven ost
Symbol för 40 min tillagningstid

Koka tagliatelle. Förbered svampgrädden medan pastan kokar.

Skiva svampen och lägg i en stekpanna. Värm den på svag värme och låt det mesta av spadet koka in. Fräs den sen i smör. Tillsätt grädde och mjölk.

Smaka av med salt och svartpeppar. Låt det småkoka ca 10 minuter.

Blanda pastan med svampgrädden. Rör ner den rivna osten och servera genast. Gärna på varma tallrikar eftersom den svalnar snabbt annars.

Kommentarer

Johan Lindén

Underbart middagstips!

Pontus Sundén

Så gott, och så enkelt!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.