Spenat- och ostpaj

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4-5 pers
Pajdeg
1,75 dl grahamsmjöl
1,75 dl vetemjöl
85-100 g smör
4-5 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
500 g hackad, fryst spenat
1 stor purjolök
smör
1-2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
5 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Symbol för 110 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt medan du gör det andra.

Tina spenaten. Strimla purjolöken och fräs i lite smör. Pressa i vitlöks­klyftorna.

Kavla ut pajdegen och klä en pajform med hög kant. Nagga degen med en gaffel och förgrädda 15 minuter i 200°.
Fördela purjolöken och den rivna osten på pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svart­peppar. Blanda i den tinade spenaten och häll blandningen över purjolöken.

Grädda pajen 40-45 minuter i 200° tills fyllningen stelnat.

Kommentarer

HellCat

Jättegod paj! Jag bytte ut vetemjölet mot rågsikt och så kryddade jag äggstanningen med Garam Masala! Det kan jag verkligen rekommendera.

Viktor

Susanna: Det är väldigt gott med ris till och det blir lite rejälare.. Om man vill ha en riktigt ordentlig måltid kan man ha ris till men det går såklart utmärkt utan också!

Susanna

Varför har du ris till?

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.