Broccoli- och svampsoppa

Broccoli- och svampsoppa
4 pers
250 g broccoli
200 g champinjoner
1 gul lök
1-2 msk olja
5 dl mjölk/havremjölk
2 tsk buljongextrakt
2,5 dl kokspad
0,5 dl grädde/sojagrädde
svartpeppar
salt
Symbol för 40 min tillagningstid
Symbol för vegansk mat
Symbol för frysbar mat

Koka broccolin helt mjuk i lättsaltat vatten. Spara 2,5 dl av kokspadet från broccolin. Hacka lök och skiva champin­jonerna. Fräs det i smör. Tillsätt mjölk, kokspad och buljong. Rör ner broccolin och smaka av med svartpeppar och lite salt. Koka soppan några minuter och tillsätt sen grädden. Värm soppan före servering utan att den kokar.

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.