Glace au four
- 4-6 pers
- Havreflarnsbotten
- 75 g smör
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1,25 dl socker
1 ägg - Fyllning
- 225 g hallon eller blåbär
2 halvliterspaket vaniljglass - Maräng
- 3 äggvitor
0,75 dl socker - Garnering
- 2 msk flagad rostad mandel
Smält smöret till havreflarnsÂbotten. Direkt när det har smält, häll det över havreÂgrynen och lÃ¥t dem svälla en stund. Blanda bakÂpulver och mjöl.
Rör ner ägg, socker och mjölÂÂblandningen i grynen. Bred ut smeten i en smord form, ca 18x22 cm. Grädda ca 20 minuter i 175°.
Blanda äggvitorna till marängen med en tesked av sockret. Vispa blandningen med elvisp och tillsätt resten av sockret allt eftersom marängen tjocknar. Marängen är färdigvispad när den går att vända upp och ner utan att den rinner ut.
Lägg bären på havreflarnsbotten. Lägg de två glassbitarna bredvid varandra ovanpå bären. Täck allt med marängen och strö till sist mandelflan överst. Grädda 3-5 min i 250° tills den fått en gyllenbrun färg.
Kommentarer
Fred
This isn’t healthy for a cholesterol patient, so I’m glad I’m not one of those yet. I’m looking forward to the berries and eggs and oats filling my mouth to a contented bliss. Surely going to try this, even if I need help getting it right.
magnetic ball toys
Skriv ny kommentar