Morotskaka
- 12 st bitar
- 2 ägg
2 dl socker
3 dl rivna morötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0,75 dl olja
2 dl vetemjöl
ströbröd - Glasyr
- 100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 msk smör
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst. Riv moröttÂerna grovt. Lös upp bikarbonaten i lite vatten. Blanda ihop alla ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda 30 minuter i 175°.
Vispa ihop alla ingredienser till glasyren med elvisp så att den blir slät. Bred på den när kakan svalnat lite.
Kommentarer
köksblandare koppar
Gud vad saftig. Gjorde dubbel sats av glasyr:)
christina
ska provbaka den o testa, men i stället för ägg tar jag ant bananer eller linfröavkok, då blir den vegansk.
Anonym
Så ruggigt god att det inte ens är syndigt!
Anonym
Det är den!
Viktor
En personlig favorit!! Det finns många recept på morotskaka men jag vågar nästan lova att detta är det godaste!!
Skriv ny kommentar