Örtgryta med ris
- 4 pers
- 4 dl råris
1 stor gul lök
3 morötter
1 dl hackad persilja
4 tsk basilika
1 tsk oregano
olja
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
3 dl gröna ärter
1 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Börja med att koka riset. Under tiden riset kokar, hacka löken och riv morötterna. Bryn det tillsammans med persilja, basilika och oregano i olja i en stor gryta. Pressa i vitlöksÂklyftorna.
Tillsätt de krossade tomaterna, ärter, salt och svartpeppar. Rör till sist ner det kokta riset och riven ost. Garnera med persilja.
Kommentarer
Ann
That would be actually a delicious experiment to add oregano to the rice. I do actually add the extra oreganos I get from pizzas. It is even better to mix with oats. Anyways, thanks for this wonderful recipe.
Port Window Glass Manufacturer
Helena
Enkel och snabb att tillaga. God! :)
Anonym
riktigt god!
Tommi
God rätt med milda smaker :)
Titti
Lättlagad rätt som smakar mkt bra.
Skriv ny kommentar