Örtgryta med ris

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4 pers
4 dl råris
1 stor gul lök
3 morötter
1 dl hackad persilja
4 tsk basilika
1 tsk oregano
olja
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
3 dl gröna ärter
1 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Symbol för 60 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Börja med att koka riset. Under tiden riset kokar, hacka löken och riv morötterna. Bryn det tillsammans med persilja, basilika och oregano i olja i en stor gryta. Pressa i vitlöks­klyftorna.

Tillsätt de krossade tomaterna, ärter, salt och svartpeppar. Rör till sist ner det kokta riset och riven ost. Garnera med persilja.

Kommentarer

Ann

That would be actually a delicious experiment to add oregano to the rice. I do actually add the extra oreganos I get from pizzas. It is even better to mix with oats. Anyways, thanks for this wonderful recipe.

Port Window Glass Manufacturer

Helena

Enkel och snabb att tillaga. God! :)

Anonym

riktigt god!

Tommi

God rätt med milda smaker :)

Titti

Lättlagad rätt som smakar mkt bra.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.