Palsternackspaj

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4 pers
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning
375 g palsternackor
0,5 msk smör
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1,25 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1,5 dl riven ost
0,5 dl hackad persilja
Symbol för 120 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst 1 timme.

Riv palsternackorna grovt. Koka upp vatten och tillsätt smöret. Lägg i palster­nackorna och låt dem koka i 2 minuter. Slå av vattnet och låt dem svalna.

Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. För­grädda pajskalet 15 minuter i 225°.

Vispa ihop grädde, ägg, persilja, salt och svart­peppar. Blanda i palster­nackorna och osten och lägg fyllningen i pajskalet.
Grädda ytterligare ca 40 minuter i 175°.