Palsternackspaj
- 4 pers
- Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten - Fyllning
- 375 g palsternackor
0,5 msk smör
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1,25 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1,5 dl riven ost
0,5 dl hackad persilja
Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst 1 timme.
Riv palsternackorna grovt. Koka upp vatten och tillsätt smöret. Lägg i palsterÂnackorna och lÃ¥t dem koka i 2 minuter. SlÃ¥ av vattnet och lÃ¥t dem svalna.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. FörÂgrädda pajskalet 15 minuter i 225°.
Vispa ihop grädde, ägg, persilja, salt och svartÂpeppar. Blanda i palsterÂnackorna och osten och lägg fyllningen i pajskalet.
Grädda ytterligare ca 40 minuter i 175°.