Potatisgratäng i lergryta
- 4 pers
- 1,6 liter skivade potatisar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tomater
2-3 dl riven ost
LÃ¥t lergrytan ligga i blöt i 15 minuter. Skala potatis och lök. Skiva potatisen tunt och finhacka löken. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med mjölk, crème fraiche, salt och svartÂpeppar.
Varva potatis, lök, ost och mjölkblandningen i lergrytan. Mest potatis i botten och mest mjölkblandning överst.
Sätt in gratängen i kall ugn. Sätt värmen på 200° och grädda i ca 1,5 timme.
Skiva tomaterna. Lägg på ett lager skivade tomater och täck med ostskivor mot slutet av gräddningen.
Kommentarer
Anonym
Ska man ha locket på eller av under tillagningen?
Anonym
mycket god!
Skriv ny kommentar