Potatis- och äpplegratäng
- 4 pers
- 1 liter skivade potatisar
2 små lökar
8 dl skivade äpplen
1 krm riven muskotnöt
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
3 dl riven cheddarost
2 dl grädde
3 dl mjölk
Smörj en stor, grund, ugnsfast form. Skala potatis och lök. Skär löken i mycket tunna ringar. Dela potatis och äpple i tunna skivor.
Varva potatis, äpple, lök och kryddor i den smorda formen och avsluta med ett lager potatis. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå. Blanda grädde och mjölk och häll över gratängen.
Gratinera ca 45 minuter i 175°. Låt gratängen vila 5 minuter innan servering.
Kommentarer
susan
I liked the recipe that is shared here on the page. The site is doing a great job by sharing awesome vegan recipes that are so easy to cook. I am a fan of vegan food and this site has helped me a lot to know more about these recipes. clip on man buns
susan
I liked the recipe that is shared here on the page. The site is doing a great job by sharing awesome vegan recipes that are so easy to cook. I am a fan of vegan food and this site has helped me a lot to know more about these recipes. clip on man buns
Lantlig stil köksblandare
Vad gott det var med äpplen:)
Viktor
Hej Anders! Jag skulle rekommendera att servera en god bönsallad till gratängen. En av mina favoriter består av svarta bönor, soltorkad tomat, olja, vinäger, oregano, salt och peppar! Låt den gärna stå och dra ett tag!
Om du vill ha något i själva potatisgratängen kan jag tänka mig att grovhackad mandel eller hasselnötter skulle smaka mycket gott!
Anders
Finns det något ni kan rekommendera för att få i lite mer proteiner? Nötter, bönor eller linser?
Skriv ny kommentar