Sesambiffar
- ca 30-40 st
- 4 dl råris
1,75 dl sesamfrön
2,5 dl mjölk
5 ägg
ca 1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
olja
Börja med att koka riset. Under tiden riset kokar, rosta sesamfröna tills de blir gyllenbruna.
Skilj äggulorna från äggvitorna. Blanda mjölk, äggulor, mjöl, salt och svartpeppar. Tillsätt sesamfröna och det kokta riset.
Blanda väl.
Vispa äggvitorna hårt med elvisp och rör försiktigt ner dem i blandningen. Värm olja i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på vardera sida.
Servera gärna till currysås och kokt potatis.
Kommentarer
Ann
The vegan recipes that are shared here on the page are truly helpful to the vegans like me. Elder Care I am interested in cooking and the site has helping me a lot by offering these great recipes. Keep up the good show!
Lantlig köksblandare
Älskar sådan mat:) Super gott:)
Anonym
Hur pass hög värme ska jag steka dem på?
Anonym
Mmm! Serverade de med en fetaostsallad, tzatsiki, vitlöksstekta auberginer & potatis, det var supergott (tog rätt lång tid då bara koktiden på riset va 45 min)
Anonym
Dom smakade utmärkt och var väldigt lätta att laga. Gjorde också en halv sats, det räckte gott och väl till lilla mig och några till. Currysåsen fick bli creme fraishe med curry och så vanlig sallad med gurka och tomat, kan tänka mig en mer "matig" sallad nästa gång, med bönor etc.
Rekommenderas!
Anonym
Mycket goda! (Halverade dock receptet, men det blev ändå över att stoppa i frysen).
Gillade både smak och konsistens!
Skriv ny kommentar