Spenat- och ostpaj
- 4-5 pers
- Pajdeg
- 1,75 dl grahamsmjöl
1,75 dl vetemjöl
85-100 g smör
4-5 msk kallt vatten
1 krm salt - Fyllning
- 500 g hackad, fryst spenat
1 stor purjolök
smör
1-2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
5 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt medan du gör det andra.
Tina spenaten. Strimla purjolöken och fräs i lite smör. Pressa i vitlöksÂklyftorna.
Kavla ut pajdegen och klä en pajform med hög kant. Nagga degen med en gaffel och förgrädda 15 minuter i 200°.
Fördela purjolöken och den rivna osten pÃ¥ pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartÂpeppar. Blanda i den tinade spenaten och häll blandningen över purjolöken.
Grädda pajen 40-45 minuter i 200° tills fyllningen stelnat.
Kommentarer
HellCat
Jättegod paj! Jag bytte ut vetemjölet mot rågsikt och så kryddade jag äggstanningen med Garam Masala! Det kan jag verkligen rekommendera.
Viktor
Susanna: Det är väldigt gott med ris till och det blir lite rejälare.. Om man vill ha en riktigt ordentlig måltid kan man ha ris till men det går såklart utmärkt utan också!
Susanna
Varför har du ris till?
Skriv ny kommentar