Veganvåfflor - frasiga!
Kände för att göra lite våfflor idag! Jag vet att det är semletider men jag föredrar ändå våfflor! Frasiga goa veganvåfflor med lite hallonsylt och glass till! Det hela är väldigt enkelt!
Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin/smör
4,25 dl havremjölk
3,75 dl mjöl
1 rågad msk bakpulver
Börja med att smälta smöret så det hinner svalna lite. Blanda mjöl och bakpulver, vispa i hälften av mjölken till det blir en slät smet. Tillsätt sen resten av mjölken och det smälta smöret. Sen är det bara att grädda! Själv använde jag ett riktigt fint gammalt gjutjärnsvåffeljärn! Gick över förväntan! Blev lika bra som moderna våffeljärn och dessutom riktigt snabbt! Ha det finfint! kram!
Kommentarer
maria
Hej,
prova gärna att göra våfflor med majsmjöl istället för vanligt mjöl, de blir väldigt frasiga och fina!
http://secretfood.blogg.se
Christoffer Andersson
Anonym: Oatly's berikade (havredyck +) har också d-vitamin från fårull, dock så har man ju också icke-berikad havremjölk.
Vet inte hur det är Carlsham och andra märken, men i värsta fall borde man väl kunna byta ut havremjölken mot sojamjölk eller rismjölk?
Anonym
Vill bara säga att icas egna märke solhavre inte är vegansk! Den är berikad med D-vitamin som i detta fall utvinns ur ullfett! Vet ej hur det är med andra märken.
Stefan o Inger
Ja, inget går upp mot våfflor. Skulle vara hallonsylten i så fall, gjord på vilda, små söta hallon.
Skriv ny kommentar