Chilipaj
- 3-4 pers
- Pajdeg
- 1 msk smulade arame-alger
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten - Fyllning
- 1 stor gul lök
1 röd paprika
1 msk olja
400 g vita bönor i tomatsås
1 tsk salt
2 krm chilipulver
2 msk tomatpuré
3 dl riven ost
Smula arame och lägg i blöt i vattnet. FinÂfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arame och arbeta snabbt ihop till en deg. LÃ¥t degen vila kallt minst 1 timme.
Hacka paprikan och löken. Fräs löken och tillsätt vita bönor, paprika, kryddor och tomatpuré. Låt det puttra några minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda 15 minuter i 225°.
Häll fyllningen i pajskalet och strö över osten. Grädda ytterligare 20 minuter i 225°.
Kommentarer
Skriv ny kommentar