Morotspizza

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4-5 pers
Bakpulverdeg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
75-100 g smör
1,25 dl mjölk
Fyllning
3 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 g passerade tomater
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 msk tomatpuré
3 krm salt
Garnering
2 tomater
1 paprika
4-5 dl riven cheddarost
oliver
Symbol för 90 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Blanda mjöl, bakpulver och salt till degen. Fördela fettet till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp på bakbordet och knåda lätt. Kavla ut degen direkt på plåten.

Riv morötter, hacka lök och pressa vitlök. Fräs det i olja en liten stund. Tillsätt passerade tomater, örtkryddor och lagerblad. Låt röran sjuda 10-15 minuter tills den tjocknat. Smak­sätt med tomatpuré och salt. Ta till sist bort lagerbladet.

Fördela fyllningen på degen. Skär tomat­erna i skivor och paprikorna i tunna ringar och fördela tillsammans med oliver på fyllningen. Strö till sist den rivna osten över pizzan.

Grädda 10-15 minuter högt upp i ugnen i 250°.

Kommentarer

Hanna

Gjorde en pizza med den här fyllningen. Mumms vad gott!! :-D

björn eriksson

miam, miam!! :)

indie-biffen (veggo-biffen)

det låter sjukt gott! :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.