Broccolitårta

Broccolitårta - Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4-5 pers
Pajdeg
7 dl grahamsmjöl
200 g smör
6-7 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning
2 små paprikor
250 g broccoli
150 g champinjoner
olja
2 dl crème fraiche
2 ägg
riven muskotnöt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
Symbol för 120 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Blanda grahamsmjöl och salt. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst 1 timme.

Dela broccolin i buketter. Koka dem i lätt­saltat vatten 3-4 minuter och låt sen rinna av. Hacka paprikorna. Skiva champinjonerna och lägg de i en gryta. Värm dem på svag värme. När vattnet som bildas har kokat in, tillsätt lite olja och lägg i paprikan. Fräs det några minuter på hög värme.

Ta undan knappt hälften av degen. Kavla ut resten och lägg i form med höga kanter. Lägg de frästa grönsakerna och broccolin på degen.
Rör ihop crème fraiche, det mesta av äggen och kryddorna. Häll blandningen över grönsakerna. Kavla ut resten av degen och lägg som ett lock över tårtan. Pressa samman locket med bottens kanter och pricka det med en gaffel. Använd resten av äggen till att pensla tårtan. Grädda 20 minuter i 200° tills översidan fått en gyllenbrun färg.

Kommentarer

Viktor

Ett tips till dig som är vegan! Bara byt ut äggen och creme fraiche mot tofu (ca 250g) och soygurt! Mixa sen ihop det och häll på som vanligt! Blir väldigt bra och funkar i allt där det ska vara äggstanning.

Christina

hej

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.