Kommentera

Chilipaj

Chilipaj
3-4 pers
Pajdeg
1 msk smulade arame-alger
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 msk olja
400 g vita bönor i tomatsås
1 tsk salt
2 krm chilipulver
2 msk tomatpuré
3 dl riven ost
Symbol för 110 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Smula arame och lägg i blöt i vattnet. Fin­fördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arame och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst 1 timme.

Hacka paprikan och löken. Fräs löken och tillsätt vita bönor, paprika, kryddor och tomatpuré. Låt det puttra några minuter.

Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda 15 minuter i 225°.

Häll fyllningen i pajskalet och strö över osten. Grädda ytterligare 20 minuter i 225°.

Kommentera

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.