Valnötsfärs

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4 pers
Färs
2 dl råris
2,5 dl riven ost
2,5 dl valnötter
2 små gula lökar
olja
2 ägg
1 tsk kumminfrön
1 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
Ostsås
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk smör
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 dl riven ost
Symbol för 90 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Börja med att koka riset. Under tiden riset kokar, riv osten och mal valnötterna i till exempel en mandelkvarn. Hacka lök och fräs den i olja.

Vispa ägg i en bunke. Rör sen ner de malda valnötterna, riven ost, det kokta riset, löken och kryddorna.

Lägg massan i en smord form. Grädda 30 minuter i 175°.

Börja med ostsåsen under tiden färsen står i ugnen. Rör ut mjölet med lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken och rör ner redningen och smör. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda några minuter på svag värme. Rör om då och då och tillsätt den rivna osten allra sist.
Servera gärna med kokt potatis till.

Kommentarer

Viktor

Härligt! Det ska jag göra direkt!! :) grym sida.. /Viktor

VeggieJonas

Jösses vad mycket gott! :)

Välkommen att regga dig på
http://www.veggiemind.com/veggietoppen/

med värme/ Jonas

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.