Lasagne med keso och morötter

Vegetarisk husmanskost - Kokbok med enkla recept för vegetarisk och vegansk mat
4 pers
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
4-5 morötter
1 msk olja
400 g krossade tomater
4 dl vatten
250 g keso
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk socker
300 g lasagneplattor
3-4 dl riven ost
Symbol för 90 min tillagningstid
Symbol för frysbar mat

Hacka lök och riv morötter. Bryn grönsakerna lätt i olja i en gryta. Häll i de krossade tomaterna och vattnet. Låt såsen koka sakta under lock 15 minuter. Blanda sen i keso och kryddor.

Börja med ett lager sås i botten av en ca 25x35 cm stor form. Varva lasagneplattor, sås och riven ost i tre lager, avsluta med ett fjärde lager lasagne­plattor och täck med sås och riven ost överst. Grädda ca 30 minuter i 225° tills lasagneplattorna är mjuka.

Kommentarer

Emilia

Ett tips!
Tyvärr så innehåller de flesta kesosorterna löpe (enzym från kalvmage) och är alltså inte vegetariska. Men kika efter "Valios laktosfria Cottage cheese", den innehåller ej löpe och kan ätas med gott samvete!

matvan

Har lagat denna idag & bloggat erfarenheten:

http://matvan.blogg.se/2010/march/la...

indie-biffen (veggo-biffen)

jag lagade den här idag! sykt gott! dubblade receptet, så nu har jag typ hela frysen full av lasagne. hej matlåda! :

Pontus-

Lyxade till det lite med mer keso (och lite mindre vatten), och ett par deciliter soltorkade tomater! Mmm...

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.