Lasagne med keso och morötter
- 4 pers
- 2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
4-5 morötter
1 msk olja
400 g krossade tomater
4 dl vatten
250 g keso
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk socker
300 g lasagneplattor
3-4 dl riven ost
Hacka lök och riv morötter. Bryn grönsakerna lätt i olja i en gryta. Häll i de krossade tomaterna och vattnet. Låt såsen koka sakta under lock 15 minuter. Blanda sen i keso och kryddor.
Börja med ett lager sÃ¥s i botten av en ca 25x35 cm stor form. Varva lasagneplattor, sÃ¥s och riven ost i tre lager, avsluta med ett fjärde lager lasagneÂplattor och täck med sÃ¥s och riven ost överst. Grädda ca 30 minuter i 225° tills lasagneplattorna är mjuka.
Kommentarer
Emilia
Ett tips!
Tyvärr så innehåller de flesta kesosorterna löpe (enzym från kalvmage) och är alltså inte vegetariska. Men kika efter "Valios laktosfria Cottage cheese", den innehåller ej löpe och kan ätas med gott samvete!
matvan
Har lagat denna idag & bloggat erfarenheten:
http://matvan.blogg.se/2010/march/la...
indie-biffen (veggo-biffen)
jag lagade den här idag! sykt gott! dubblade receptet, så nu har jag typ hela frysen full av lasagne. hej matlåda! :
Pontus-
Lyxade till det lite med mer keso (och lite mindre vatten), och ett par deciliter soltorkade tomater! Mmm...
Skriv ny kommentar