Makaronisufflé

- 4 pers
- 7 dl makaroner
30 g smör
3 msk honung
3 ägg
500 g keso
4 dl yoghurt
ströbröd


Börja med att koka makaronerna. Under tiden de kokar, smält smöret och honungen i en gryta. Låt det stå att svalna.
Skilj äggulorna frÃ¥n äggvitorna. Blanda äggulor, keso, makaroner och yoghurt i en stor bunke. Tillsätt det svalnade honungsÂsmöret.
Vispa äggvitorna hÃ¥rt med elvisp tills det gÃ¥r att vända upp och ner pÃ¥ dem utan att det rinner ut. Blanda försiktigt, vänd ner, äggÂvitorna med det övriga. Häll smeten i en väl smord form. Täck suffléen med ströbröd och grädda 20-30 minuter i 190°.
Kommentarer
Karolin
Jättegott! Lite svårt att uppskatta hur mycket ströbröd en behöver, dock... Eller när sufflén är klar.
Anonym
Verkar gott :D
Oliver
Sirap har ju också sötman, samtidigt som den har en egen smak. Inte speciellt lik honungen, men mindre tråkigt än att bara ha i socker i alla fall.
Hanna
Tack!
Jag får testa :)
Inger-Stefan
Kommer inte på rak arm på något annat som kan ge något som liknar den speciella honungssmaken. Det är ju inte enbart sötman det handlar om. Men kanske det funkar med en matsked socker. Säkert blir det tillräckligt gott även utan både honung och socker.
Hanna
Kan man byta ut honungen mot något annat??
Skriv ny kommentar